By: pinovasyon | April 17, 2018
Beyin fırtınası nedir nasıl yapılır, özellikleri, yararları ve örnekleri nelerdir, ters beyin fırtınası nedir konularını makalemizde ele alacağız. Beyin fırtınasının diğer adı brainstorming tir. Bu makalemizde klasik beyin fırtınası tekniği anlatılmıştır. Diğer beyin fırtınası tekniği örnekleri makalemizide okuyabilirsiniz.
Beyin fırtınası, bir grup içerisinde fikir türetme amacıyla yapılır. Beyin fırtınası tekniği ile grup içerisinde anlık olarak yaratıcılığın yükselmesi sağlanır. Katılımcıların neşeli olması gerekir. Farklı bir yere giderek etkinlik yapılabilir. Müze, hayvanat bahçesi gibi ortamlar beyin fırtınası için uygundur. Beyin fırtınası esnasında resimler ve şekiller kullanılır ise, yaratıcılık üst seviyeye çıkabilir.
Bir projenin başında projeyi tam anlamıyla ortaya koymak için veya bir probleme çözüm bulmak amacıyla kullanılmaktadır. Proje örneği bulmak için Arge örnekleri veya tübitak proje örnekleri makalelerimizi okuyabilirsiniz.
Küçük çocukların yaratıcılık seviyeleri çok yüksektir. Çünkü önyargılara sahip değillerdir. İnsanlar büyüdükçe yaratıcılık seviyeleri düşer, fakat tecrübeleri artar. İleri yaşlarda anlık olarak kişilerin yaratıcılıklarını artırmak için beyin fırtınası tekniği kullanılır. İnsanların tecrübelerini yaratıcı bir şekilde ortaya koyması sağlanır.
Beyin fırtınası toplantısının özellikleri,
Beyin fırtınası tekniğinin bir yöneticisi olur. Yöneticinin konuyu katılımcılara anlatabilmesi için projeye veya probleme hakim olması gerekir. Katılımcılarında yöneticiyi dikkatli dinlemesi gerekmektedir. En önemli konu beyin fırtınası sırasında, fikirler ne kadar çılgın olursa olsun değerlendirmeye tabi tutulmaz. Katılımcılar arasında rekabet yoktur. Herkesin fikrine saygı duyulur. Beyin fırtınası süresince ön yargılarınızı yıkmanız gerekir, fikrinizin olup olmayacağına bakmadan söylemelisiniz. Kötü fikir yoktur.
Ortak İşbirliği ARGE Projelerine katılmak istersen ArGe Ekibini Tanıtabilirsin.
Aşağıdaki beyin fırtınası örneğinde bisiklet kazalarının azaltılmasına yönelik basit bir örnek gösterilmiştir. Beyin fırtınası esnasında ortaya çıkan parlak fikirlerden biri; Trafik risklerini bisikletçinin gözlüğüne GPS sistemi ile gönderen mobil uygulamaların geliştirilmesi sayılabilir. Bisikletçinin etrafındaki cep telefonu kullanıcılarının, konum bilgileri gözlüğe yansıtılarak sokak arasından çıkan araç, bisiklet veya yayaların önceden görülmesi sağlanabilir. Sürücü yavaşlayarak kaza risklerini minimize edebilir.
Sıksık ters beyin fırtınası nedir sorularıyla karşılaşmaktayız. Bir beyin fırtınası tekniğidir. Çalıştığınız projeye veya problemi tersten düşünerek fikir türetilmektedir. Örneğin bir sorunu çözecek metotları belirlemek yerine, sorunun kaynaklarının belirlenebilir. Veya bir sorunu iyileştirecek etkenleri belirlemek yerine, sorunu kötüleştirici etkenleri belirleyecek beyin fırtınası yapılırsa, daha etkili sonuçlar alınabilir.
Çocukların gelişim çağında yaratıcılık seviyeleri yüksektir. Ülkemizin, değerli çocuklarımızın beyin kaynağını, değerlendirmesi gerekir. Okullardaki eğitim politikasıda buna göre düzenlenmelidir. Sanayide veya günlük yaşantımızda (trafik problemleri, evde , işte, sokakta vs...) karşılaştığımız problemleri çocuklara sunup, beyin fırtınası toplantıları yapılmalıdır. Toplanan fikirler ile gençlerimiz, yenilikçi buluşlara imza atabilirler. Sadece yapmamız gereken, çocuklarımızı genç yaşta yönlendirmek olacaktır. Patentle ilgili konular, örneklerle, basit bir dille anlatılmalıdır. Bu sayede ülkemizin sanayisi ve ekonomisi gelişecektir. Eğitimde beyin fırtınası yöntemi için bir örnek proje veya inovasyon konusu bulmanız gerekecektir. Bunun için inovasyon nedir , inovasyon örnekleri ve dalga enerjisi makalelerimizden faydalanabilirsiniz.
Okul öncesi beyin fırtınası eğitimi için yaratıcı düşünme teknikleri makalemizi okumanızda fayda vardır.
# Beyin fırtınası nedir , # Beyin fırtınası, # Beyin fırtınası örnekleri # Ters beyin fırtınası nedir
Category: inovasyon
Tags: YARATICILIK